Christina Linaris-Coridou

       
 

.Migrated fragments

   
 

Haar solo-expositie Migrated fragments bij 38CC heeft Linaris-Coridou in twee delen opgesplitst. In de grote zaal was een monumentale, nieuwe installatie te zien waarin ze bestaande kunstwerken had opgenomen. De basis werdt gevormd door de plattegrond van haar ouderlijk huis in Athene, die zij in lijnen van scherven keramiek op de grond heeft getekend. In de kamers tref je herinneringen aan haar wortels in Griekenland die hier een nieuwe betekenis krijgen.
De kluisruimte heeft zij ingericht als tijdelijk archief annex werkplaats. Hier is niet alleen de omvang van haar oeuvre te zien. Door hier regelmatig zelf aan het werk te zijn, krijgt de bezoeker ook inzicht in de manier waarop Linaris-Coridou van haar herinneringen objecten maakt.
In het kader van Delft Keramiek 2013 organiseerde 38CC in samenwerking met  Museum Paul Tetar van Elven een dubbeltentoonstelling van Christina Linaris-Coridou . In het museum was de tentoonstelling Domestic pieces te zien .
Theatermaker en acteur Gregg Nottrot, zoon van Christina Linaris-Coridou, sloot de tentoonstelling af met de vertelling 'Ikoon voor moeder en zoon'.

     
 
     
     

27 april t/m 9 juni 2013