Lizan Freijsen

       
 

Growing Archive 8 years of presence

   
 

Het fenomeen ‘vlek’ staat centraal in het werk van beeldend kunstenaar Lizan Freijsen (1960, Zwijndrecht). De manier waarop natuurlijke processen in het dagelijks leven een tekening achterlaten, is het onderwerp van haar werk. Freijsen fotografeerde, documenteerde en analyseerde jarenlang vochtvlekken, schimmelvlekken, algen en korstmossen. Dit resulteerde in een groeiend ‘Archief van Vlekken en Plekken’. Voor Freijsen is deze verzameling een op zichzelf staand universum met een eigen beeldende kwaliteit.
De tentoonstelling ‘Growing Archive, 8 years of presence’ bestond uit een aantal monumentale zoutvlekken, nieuwe korstmostapijten en niet eerder getoond materiaal uit het ‘Archief van Vlekken en Plekken’.

Onder de titel ‘Vlekken en Plekken in 38CC’ werden een aantal workshops georganiseerd voor jongeren en ouderen. Een deel van de resultaten zal een plek krijgen in het ‘Archief van Vlekken en Plekken’. Het project 'Vlekken en Plekken' kwam mede tot stand door een bijdrage van Fonds 1818.

 

     

tekst opening

Cathy Jacob

 
   

 

trendbeheer

workshops

   

3 september t/m 16 oktober 2011