...... Paul van Osch

....This Place of Affection

 

Onder de titel ‘This place of affection’ presenteert Van Osch (1966) in de grote ruimte van 38CC een serie van vijf identieke hokjes compleet met wasbakachtige vormen, schotten en banken. Associaties met gymzalen, kleedkamers en doktorspraktijkruimtes buitelen over elkaar. In de kleine ruimte projecteert hij een flink aantal pasfoto’s van meisjes. Te zien aan de felle kleuren rood en blauw, de kleding en de kapsels dateren ze uit de jaren zeventig en tachtig. Bij aandachtig kijken blijken de meisjes allemaal dezelfde trekken te hebben. Daardoor dreigen ze hun eigen identiteit te verliezen.
Vertrekpunt voor Van Osch was de vorige functie van de tentoonstellingsruimte van 38CC. De grote zaal was vroeger het laboratorium van Bacinol, een ruimte voor experiment dus. Dat idee van experiment laat hij op een subtiele manier in zijn tweedelige installatie terugkomen.
Onwillekeurig ga je op zoek naar de verbanden tussen het getoonde in de twee ruimtes. De foto’s, ruimte-indeling en objecten leveren aanknopingspunten voor uiteenlopende gedachtegangen. De titels, respectievelijk ‘This place of affection’ (deze plaats van genegenheid) en ‘Penitant‘ (berouwvol), voegen daar een extra dimensie aan toe. Het is aan de toeschouwer om het geheel te ontrafelen..

 

.. ..7 december t/m 4 januari