Willem van den Hoed

     

capsules

 
 

Het werk van de Delftse fotograaf Willem van den Hoed kenmerkt zich door terugkerende architectonische thema’s: het interieur, het exterieur en het glas dat beide ruimtes van elkaar scheidt. Dit resulteert in omvangrijke haarscherpe foto’s, samengesteld uit vele kleinere foto’s, waarbij Van den Hoed hedendaagse digitale manipulatietechnieken gebruikt zoals een fijnschilder zijn penseel. Desolate hotelkamers maakt hij tot stillevens van lichtschakelaars, behang, lakens, telefoontoestellen, gordijnen, vensterbanken, dubbel glas en het wereldwijde uitzicht religie een grote rol spelen.

De tentoonstelling ‘Capsules’ in 38CC was onderdeel van een bijzondere dubbel-tentoonstelling van het werk van Willem van den Hoed. In dezelfde periode toonde Galerie de Zaal de tentoonstelling ' 4909, 4808 & 4814 '.

Tegelijkertijd met de expositie bij 38CC gaf Willem van den Hoed, opgeleid als architect, een workshop fotografie aan 15 studenten bouwkunde, Explorelab. In de workshop onderzochten de studenten een bepaald ruimtelijk onderdeel van hun afstudeeronderwerp in foto’s en animatie. De vormgeving van de ruimtelijkheid stond daarbij voorop. Het eindresultaat is een caleidoscopische "foto-filmische" reis van 15 scènes. De film is te zien op vimeo

16 april t/m 22 mei 2011