Frank Havermans

     

KAPKAR/TOFUD

 
 

Frank Havermans construeert met eenvoudige middelen, zonder tussenkomst van een ingenieur of aannemer, complexe ruimtelijke structuren. Zijn werk komt voort uit een gecombineerde fascinatie voor de architectonische ruimte en de bouwkundige constructie. Het hele spectrum van de architectuur is zijn werkterrein: van meubel en interieur tot installaties, gebouwen en het grootschalig stedenbouwkundige ontwerp. Naast deze fascinatie spelen materialiteit en het maakproces een belangrijke rol.In 38CC maakte Frank Havermans een dwarsverband tussen zijn stedenbouwkundige installaties (TOFUD) en architectonische installaties (KAPKAR), waarin grootschaligheid en kleinschaligheid samenkomen.

In de grote ruimte van 38CC warenTOFUD modellen te zien, terwijl havermans in de kluisruimte een unieke installatie maakte waarin hij een grote hoeveelheid KAPKAR modellen plaatste.

In samenwerking met de Faculteit Bouwkunde (TU Delft) organiseerde 38CC een workshop van Frank Havermans voor studenten van het Explore Lab.

30 oktober t/m 5 december 2010