Paul de Maat

     

Filaal Delft

 
 

Licht ironisch becommentarieert kunstenaar Paul de Maat uit Helmond onze overvolle consumptiemaatschappij. Hij omschrijft zichzelf als ‘superknutselaar’. Met doorwerkte en visueel aantrekkelijke werkstukken transformeert hij ruimtes en geeft ze een nieuwe identiteit. Daarbij wordt een dosis (zelf)spot niet geschuwd, evenmin als het gebruik van (figuurlijke) dubbele bodems, teneinde het publiek enigszins te ontregelen. Niet alles is wat het lijkt te zijn.

Het hart van de expositie Filiaal Delft werd gevormd door de golfkartonnen ‘Winkel van Rinkel & De Kinkel’ met de slogan ‘Kunst voor elke beurs en iedere smaak’. Andere onderdelen van de expositie zijn onder meer ‘Het Museum van Niks’, het wandelwerk ‘BOEM-POK!’ en het Oudhollands gezelschapsspel ‘Sla de Hond’.

De heren Rijkaert Rinkel en Jan-Cloot De Kinkel openden tijdens de ‘Nacht van de Kunstfabriek’ op 11 maart tijdelijk de deuren van hun ‘Winkel’ met een speciale presentatie voor kinderen. Ook werden verschillende dansworkshops gegeven onder leiding van Henriette Wachelder.

De tentoonstelling werd afgesloten met een vraaggesprek tussen Paul de Maat en filosoof/criticus hans van Dam.

     
   
   
     

11 maart t/m 10 april 2011