Manifestatie Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)
31 augustus 2019 t/m 16 februari 2020
De manifestatie Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon) is door expositieruimte 38CC georganiseerd parallel aan de overzichtstentoonstelling van Pieter de Hooch in Museum Prinsenhof. Waar De Hooch het dagelijks leven in de 17e eeuw vastlegde op doek, daar heeft 38CC 24 (inter)nationaal bekende kunstenaars van nu uitgenodigd om iets van ons eigen dagelijks leven anno 2019 te verbeelden. Hun werk, geselecteerd aan de hand van de begrippen consumeren, vrijetijd, directe leefomgeving, sociaal netwerk en identiteit/de gewone man, was op vijf locaties in de Delftse binnenstad te zien. Daarnaast werd een parallelprogramma gerealiseerd ter verbreding en verdieping van de thematiek
 
Deelnemende kunstenaars: Desiree de Baar (NL), Benedikte Bjerre (DK), F. Boccanegra (BE), Maze de Boer (NL), Koos Buster (NL), Natasha Caruana (GB), Paola Ciarska (PL), Priscila Fernandes (PT), Jakup Ferri (RKS), Leo Gabin (BE), Elise ’t Hart (NL), Stef Kreymborg (NL), Peter de Krom (NL), Linsey Kuijpers (NL), Jelle Mastenbroek (NL), Inge Meijer (NL), Shana Moulton (VS), Niels Post (NL), Martin en Inge Riebeek (NL), Paul de Reus (NL), Jelle Slof (NL), AnneMarie van Splunter (NL), Gitte Svendsen (DK), Erwin Wurm (AT)

Tentoonstellingen Gewoon bijzonder

Oude Kerk Delft - Narrow House

De eyecatcher van de manifestatie stond in de Oude Kerk: Narrow House van Erwin Wurm (AT). Deze wereldberoemde absurdistische versie van het ouderlijk huis van de kunstenaar was voor het eerst in Nederland te zien. Bezoekers konden het huis zelf betreden om daar te ervaren hoe smal en benauwd alles ook aan de binnenkant is. Bijzonder was ook het contrast tussen het eenvoudige Oostenrijkse, naoorlogse prefab-huis en de majestueuze architectuur van de kerk. Extra aantrekkelijk was daar bovenop het feit dat het graf van Johannes Vermeer aan de voeten lag van Narrow House. 

Kunstencentrum Kadmium

Every Bell Has Four Cells van Shana Moulton (VS) was bij Kadmium de grote blikvanger. Daar omheen een monumentaal en kleurrijk wandkleed van Jakup Ferri (KRS), een aanrecht/keukenblok van knalroze, gebreide wol van Desiree de Baar (NL), kleine schilderijen van toiletartikelen van Jelle Slof (NL), een interactief werk van stapelingen spullen van Jelle Mastenbroek (NL) en een aanstekelijke video van AnneMarie van Splunter (NL) over van het ’s ochtends openen van gordijnen door kinderen.

Museum Paul Tetar van Elven

In dit 19e-eeuwse kunstenaarshuis van de Delftse schilder Paul Tetar van Elven was tussen het meubilair van de stijlkamers eigentijdse kunst te zien van: Fragmenten van een gebouw van Desiree de Baar (NL), diverse keramische objecten van Koos Buster (NL) waaronder zijn Schoonmaakwaagentje, interieurs op miniatuurformaat geschilderd door Paola Ciarska (GB), een vrolijke opruimvideo van Leo Gabin (BE), het Instituut voor Huisgeluid van Elise ’t Hart (NL) en enkele kleurrijke sculpturen van Gitte Svendsen (DE).

Expositieruimte 38CC

In expositieruimte 38CC in de Papenstraat was werk te zien van 13 kunstenaars. De interactieve Bumper Car van Maze de Boer (NL), een tekstwerk van Niels Post (NL), een foto-installatie van Natasha Caruana (GB), videowerk van Priscila Fernandes (PT), Inge Meijer (NL), Peter de Krom (NL) en Martin en Inge Riebeek (NL), een Klaagmuur van eenzame sokken van Stef Kreymborg (NL), veel Delfts blauwe sierborden van Koos Buster (NL), een installatie van Benedikte Bjerre (DE) en winkelrolluiken uit Mosul van Floris Boccanegra (BE).
meer informatie over locaties, entreeprijs en openingstijden:
persbericht
Share by: